Miljøvennlig kroppsfokus

Vi må skjerpe oss over hele fjøla når det gjelder å ta være på miljøet. Vi kan benekte fakta så mye vi vil, men vi har et ansvar om å gjøre situasjonen best mulig for dem som kommer etter oss. Det er som regel vi småfolk som må gjøre det, selv om det er dem med makt som kan gjøre mest.

Det grønne skiftet lar vente på seg, selv med front-personer som Greta Thunberg og Al Gore. Vi vet det egentlig alle sammen, men vi makter ikke å sette i gang. Vi vet ikke hvordan heller. Men med små steg skal også verden komme seg over denne kneika. Vi kan klare det om vi står sammen om fremtiden, ikke jobber mot hverandre for hurtig profitt. For enkelte er navlen eneste mål, mens for andre er hardt arbeid det som driver dem.

Skjønnhetsindustrien har tatt grep

Selv skjønnhetsindustrien har tatt nyttige grep som vil forandre framtiden. Bare se på et selskap som Motiva, som først og fremst hjelper kvinner i alle aldere med brystoptimalisering. For dem er det viktig å være i bresjen for miljøkampen. Med fokus på bærekraft har de klart å redusere utslippene forårsaket av produksjon av implantater og proteser. Dette er viktig fordi det er fornybare energikilder som får mer oppmerksomhet.

Reduserer det fossile fotavtrykket

Du har kanskje hørt at 99% av ALLE dyr er utrydningstruet, og dersom vi bare fortsetter så er de dødd ut før neste århundre. Det er fint at vi fryser ned embryo på laboratorium verden over, men det er vår aktivitet som tar livet av dem. Men når flere så store selskaper tar til fornuften og stanser utviklingen, så er det håp. Håp også for dem selv, som ikke lenger risikerer å miste oss som kundene sine.

Gjenbygge også naturen

Vi er kanskje nødt til å gjenbygge hele naturen før vi kan puste i bakken. Akkurat som en kvinne setter søkelys på sine helseplager, så kan nye implantater virke helbredende på kropp og sjel. Naturen har vel en sjel den også? Som er glad i mennesker, men også dyr, planter, insekter og mikrober. Alt hører sammen, men uten alle er ingen med.

Myndighetene må på banen

Det er litt rart hvordan vi stiller oss i samfunnet. I verdenssamfunnet. Uten å bli for politisk så må det vel gå an å samarbeide litt bedre. Det finnes jo mange jobber som må gjøres, men fordi noen ikke tjener nok på sine ting (sikter nå til de styrtrike), så kan vi liksom ikke gjøre det. Vi tror det er feil, vi tror mennesker på tvers av grensene vil samarbeide, vil vokse og se frem til en ny og bedre verden.

morningtime-lite