Naturinspirerte tapeter i hjemmet

Hvis du ønsker å bringe naturen inn, kan du gjøre det på ulike måter. Blomster og planter skaper liv i hjemmet, men krever også stell. Da er det litt enklere med naturbilder eller plakater. Og hvis du er glad i naturen, bør du også velge et naturinspirert tapet til veggene dine.

Stort utvalg

Utvalget av tapeter er veldig stort, og du finner noe for ethvert rom. Naturinspirerte tapeter til stue, kjøkken og soverom kan skape en liten oase i hjemmet, selv midt på vinteren. Du finner både naturtro motiver og fantasidyr som kanskje kan slå an hos barna. Blader og blomster passer fint når du skal velge tapeter til stue og oppholdsrom, men det er ingenting i veien for å bruke viltre og fargeglade mønstre i alle rom i huset.

Tradisjonelle tapeter eller fototapeter

De tradisjonelle tapetene består av gjentagende mønstre. Mønstrene kan være små eller store, men er som regel tegnet og deretter trykt opp. Denne typen tapeter er veldig populære, og skaper harmoniske mønstre som gjentar seg over hele veggen eller i hele rommet.

Fototapeter er som store fotografier som kan dekke en hel vegg. Disse motivene bringer nesten naturen inn i hjemmet, for mange av dem viser nettopp fantastiske landskap. Velger du fototapet, bør du ikke plassere for mange møbler foran veggen, for da forsvinner jo det fine motivet. Denne typen tapet er litt mer ukonvensjonelt, og blir ofte brukt å bare én vegg i rommet, men det er mange muligheter for å leke både med tradisjonelle tapeter og fototapeter.

For ethvert hjem

Alle har selvsagt sin egen smak, og da er det greit å vite at det finnes tapeter og fototapeter for enhver smak og ethvert rom. Hos Familietapeter finner du et stort utvalg av tapeter til stue, mange av dem nettopp med inspirasjon fra naturen. Dette er en enkel måte å bringe mer av naturen inn i hjemmet, hele året. Du kan velge mellom dempede og tradisjonelle mønstre, eller fargerike blomstertapeter, dyremotiver eller fugler. Blader er også et tema som går igjen i flere tapeter. Tapeter kan skape en fantastisk stemning i hjemmet, eller forvandle stuen til en rolig oase, alt etter hva du selv foretrekker.

Gjør det selv

Tapet kan du fint sette opp selv, eller få hjelp av resten av familien for å gjøre jobben litt raskere. Det er lett å bytte tapet dersom du vil ha forvandling. Vil du for eksempel ha fototapet i stua di, kan du velge å bytte ut tapetet på bare én vegg. Du trenger heller ikke å ha akkurat samme tapeter på alle vegger i stua, men velger du ulike motiver eller farger på ulike vegger, gjelder det å velge noe som matcher. Selve tapetseringen er heldigvis ingen heksekunst, og du kan finne mange gode tips og videoer på nettet dersom du er usikker på hvordan det gjøres. Tapeter med naturmotiv går ikke av moten med det første, men skulle du gå lei av fargen eller mønstret du har valgt, er det enkelt å bytte tapet når du selv ønsker.

morningtime-lite