Slik finner du de beste naturopplevelsene i utlandet

Mennesker som bader i varmekilden på Santorini

Har du noen gang tenkt på alt som venter deg der ute? Vår vakre jord er spekket med fantastiske opplevelser for alle reisende. Uansett hvor du reiser byr verdenskartet på unike naturopplevelser i alle kriker og kroker. Ønsker du oppleve på budsjett ligger prisene lavest utenfor høysesong. Det er alltid høysesong et sted så det lønner seg å være noe bevisst om dine muligheter. Liker du å reise på impuls vil du også dra god nytte av applikasjoner til reiseoperatører som f.eks. Trip Advisor og Booking.com. Her får du notifikasjoner rundt omkring i verden med gode råd og tips om opplevelser i nærheten. De beste naturopplevelsene er noe alle bør oppleve minst en gang i livet. Mellom all sightseeing, shopping og monumenter bør alle ta seg tid til å nyte storslagen natur. Er du nybegynner som globetrotter er det en lur ide å planlegge noe, og overlate resten til tilfeldighetene. En reise skal være en fornøyelse og det er bedre å bli positivt overrasket enn skuffet.

Europa har mange flotte naturopplevelser i vente!

Sett vekk fra å være en enestående metropol ligger også Englands hovedstad nært flere naturskatter. Unngå ubehagelige opplevelser og reis gjerne utenfor de mest befolkede periodene. Tar du Virgin Trains opp til Skotland kan du betrakte hele den vakre kystlinjen med vakre klipper og sjarmerende grønne slettelandskap. Drar du ved sommer solvervet bør du også legge inn et stopp ved Stonehenge. Fenomenet ligger ca 2 timer utenfor London og ansees som selve symbolet på sommersolvervet. Blir du sliten av ustabile værforhold og lengter etter å ta av deg anorakken ligger Kreta kun en kort flytur unna. Kreta er Hellas største øy med 12km på det på det smaleste og 6 mil på det bredeste. Den rike floraen blomstrer allerede før vi tar fram de norske flagg i mai, og øya har flere raviner med storslagent landskap å by på. Nyt det blå Egerhavet mens du kjører nordvest til Samaria Ravinen. Sko deg med godt skotøy når du skal vandre gjennom juvet som idag også er Kretas nasjonalpark. Frister det å ta et bad i varmekilder venter Santorini i nordøst. Her finner du flere guidede turer til den mineralrike varmekilden rundt vulkanen du kan svømme ved.

Globetrotter som fulltidsjobb?

Drømmer du om lengre reiser over kontinentet er det lurt å spare litt. Har du et stramt budsjett, søk om lån hos Sambla. Den med svart belte i reising søker gjerne etter nye horisonter å utforske. Vi søker stadig etter nye måter å stimulere sansene våre på. Flere tror du trenger spare lenge for å i det hele tatt kunne dra på ferie, men med flere små, smarte tips kan du oppleve verden på budsjett. Flere bloggere har også gjort reising til en fulltidsjobb og tjener på å vise frem alle naturopplevelser verdens kriker og kroker har å by på. Føler du det koker i deg etter å utforske nye territorier kan du allerede idag legge en slagplan for hvordan oppleve verdens naturfenomener. En smart måte å tjene fordeler på er via flere kredittkort. Her kan man krysse kontinenter på medlemsfordeler og oppleve grønne oaser som Cusco i Peru eller f.eks. en eksotisk billabong med lokal guide i Australia.

morningtime-lite