Ta med barna på tur

Det er alltid hyggelig å gå på tur om været tillater det, uansett om det er en spasertur i parken eller en fjelltur som tar hele dagen. Og det å ha barn er ingen hindring. Tvert imot – det å ta med seg hele familien på tur kan være en hyggelig opplevelse som binder dere sammen. Men vær forsiktig med både deg selv og barna om dere skal gå langt unna sivilisasjonen eller i ujevnt terreng. Er det mer enn et barn med på turen – og spesielt om de fortsatt er små, så bør dere også være minst to voksne. Men så lenge dere tar forhåndsregler burde det gå veldig bra.

Tilpass turen til den yngste

Det er selvfølgelig viktig å kle seg riktig for turen. Spesielt om dere skal være ute noen timer er det vanskelig å vite hvordan været kan bli. Sørger du for at barna har på seg skikkelige parajumpers vil de både være beskyttet mot vær og vind og se kule ut samtidig. Og har du barn som fortsatt sover i blant på dagtid bør du ta med en vogn, selv om barnet har begynt å gå selv. Korte bein kan fort bli slitne, og det er praktisk å ha med seg en seng på hjul om det skulle bli nødvendig. Med vogn på turen blir det kanskje ikke noen klatretur i fjellet akkurat, men turen bør tilpasses etter hva den yngste blant dere klarer.

Ta dere god tid

Med barn på tur må man alltid beregne lengre tid enn man ville gjort med kun voksne. Både de minste og de litt større barna kan føle eventyrlysten og nysgjerrigheten når man er et nytt sted, og det er lett å bli distrahert av alt man finner i busker og kratt. Men dette er det jo absolutt ingenting i veien med, det er sånn man skaper minner og får kunnskap om verden rundt seg. Barn som går mye på tur blir både sunne og bevisste på verden rundt seg. Og det er tross alt sant som det gamle ordtaket sier – det er ikke ikke målet, men selve veien dit som er poenget.

morningtime-lite