Kan arbeidslys være miljøvennlige?

Gode arbeidslys er viktig når du skal jobbe utover kvelden og natten. At fra entreprenører til bønder, er nødt til å bruke nettene for å få ting unnagjort. Det kan for eksempel være lurt å gjøre veiarbeid om kvelden og natten når det er lite trafikk. Bønder trenger ofte noen ekstra timer for å rekke å slå og høste gress eller treske kornet. Er du en som jobber om kvelden, bør du derfor investere i arbeidslys på maskinene dine.

Sikkerhet og oversikt

Arbeidslys gir selvsagt økt sikkerhet, men det gjør det også lettere å se hva du faktisk gjør. Selv om du jobber om natten, skal jo jobben gjøres skikkelig. I tillegg til at du ser godt selv, blir du også sett av andre. Selvsagt er de fleste maskiner utstyrt med lys, så hvorfor skal du investere i ekstralys? For det første er det ikke sikkert de vanlige lysene er sterke nok eller har lang nok rekkevidde. Og for det andre er det ofte noen dødvinkler som de vanlige lysene ikke dekker. Da er det greit å montere ekstra lys der du trenger det. Gode arbeidslys gjør jobben både enklere, tryggere og litt morsommere.

Miljøvennlige arbeidslys

Det er lett å tenke at sterke lys øker drivstofforbruket, men det avhenger selvsagt av hvilken type lys du velger. LED-lys bruker lite strøm og er samtidig veldig lyssterke. Halogen og xenon er også mer energibesparende enn de gamle lyspærene. Derfor trenger ikke ekstra arbeidslys å være en miljøbelastning. Gode arbeidslys kan dessuten bidra til å spare dyreliv, rett og slett fordi du ser dyrene på lengre avstand. Hvis arbeidslyset i tillegg lyser opp grøftekanter og skogkanter, kan du se om det ligger dyrekalver der, slik at du kan unngå å skade dem. Arbeidslys kan altså være både miljøvennlig og dyrevennlig.

Monter selv

Mange arbeidslys kan du enkelt montere selv. De fleste maskiner har festepunkter for ekstralys, slik at du kan montere dem der det trengs. Du kan også lage dine egne fester for å montere ekstralys der det er dødvinkler som må lyses opp. Kjøp arbeidslys på nettet og få dem levert i posten.

morningtime-lite