Hjemmebrygging av vin

 

Med de tingene man dyrker i haven finnes det også mange muligheter for videreforedling som går i retning av det å lage sin egen Alkoholholdige drikk. Dette er en hobby som kan lønne seg for de fleste nordmenn. Mange har sikkert noen dårlige minner, når det kommer til hva andre folk har klart å koke sammen, men det kan faktisk bli ganske godt, om man gjør ting riktig.

Det finnes flere utsalgssteder som tilbyr at av utstyr som man trenger, og det er ingenting i veien for at man først kjøper hele pakka. Det ikke snakk om en stor investering. Det man trenger er to dunker, gjerne på 30 liter, en hevert, det er en slange for å tappe om, så vel som sufitt, betonitt og gjær. Gjæret starter gjæringsprosessen, mens sulfitten dreper gjærsoppen, mens betonitten får løse partikler til å synke, slik at vinen klarner før den skal flaskes. Om du ønsker flaskegjæring for å fremstille noe med musserende syre, utelater du sulfitten, eller bruker lite av den for å stoppe prosessen. Ulempen med flaskeklarning er at man får bunnfall i flasken, noe som betyr at den må hvile før det sjenkes.