Drømmen om et småbruk på landet

 

Mange byfolk har en drøm om å skaffe seg et småbruk på landet, hvor de kan slippe unna byens mas. De ser for seg livet som gårdbruker ganske idyllisk. Dette underkommuniserer mye av slitet og det harde arbeidet som ligger i bunnen av et hvert vellykket gårdsbruk.

Prøv det ut i ferien

Det finnes mange muligheter for å prøve ut den egne dugligheten som gardbruker før man legger legger ut på et stort og usikkert eventyr. Den enkleste metoden er å finne ut hvor det formidles avløsere for bondens ferie, som denne Hjemmesiden for Østfold-traktene. Da kan man prøve seg som bonde. Selv om mange selvfølgelig foretrekker at du har erfaring i jobben, er ikke dette et direkte krav. Det finnes nok av muligheter til å prøve seg frem, og til å lære på jobben.

Den eksotiske varianten

Den eksotiske varianten, som også er mer ferievennlig, er løsninger som Woofing. Woofing er en forkortelse for World Federation of Ecological farms, som gir deg muligheten til å jobbe på et økologisk jordbruk. Farmer som er med, finnes over hele verden, og man må kun melde seg inn, for å kunne delta.

morningtime-lite