Ta med naturminner hjem

Naturelementer er en trend innenfor innredning. Mange satser på tre og naturfarger inne, og det er også mange andre måter å bringe naturen inn i hjemmet. Å dekorere med planter er trivelig. Har man et ekstra rom, kan man innrede en vinterhage. Alt man trenger, er store planter og noen gode stoler. Der kan man sitte og drømme om sommeren, selv midt på vinteren. I vinterhagen kan man også dyrke noen grønnsaker i krukker.

Finn ting ute

Mange kjøper hobbymaterialer i butikken, for å lage kranser og dekorasjoner. Men mye av dette kan man faktisk finne ute, og spare penger. Mose og lav finnes de fleste steder i landet, og sammen med kongler, lyng og kvister, kan dette bli veldig fine dekorasjoner. Bar plukket ute i skogen kan erstatte et juletre, og hvis man vil ha et alternativt juletre, kan man velge lange greiner av løvtrær. De er nakne om vinteren, men blir fine dersom de pyntes med kuler og kurver. Sett dem i en stor urne på gulvet.
Blomsterbuketter
Blomster er selvsagt også fin dekorasjon, for eksempel i en vase fra furniturebox.no, og markblomster er kanskje aller finest. De fleste har muligheten til å plukke markblomster i veikanten, selv om villblomster er i ferd med å forsvinne mange steder i landet. Velg vanlige, kjente blomster. Ikke plukk sjeldne blomster. Blåveis er en blomst som bør plukkes med forsiktighet. Hvite og røde blåveis bør aldri plukkes. En gressbukett kan også være spennende, enten alene eller i kombinasjon med villblomster. Men husk å bare plukke gress i veikanten, ikke på dyrket mark.

Branch and pine cones on white background

Steiner
Steiner er også fin dekorasjon, og steiner finner man overalt. Steiner finnes i mange farger, mønster og fasonger, og de kan brukes på mange måter. Småsteiner kan legges i bunnen av en vase eller gjennomsiktig krukke. Deretter kan vasen fylles med vann, og man kan sette blomster oppi. Små steiner kan også legges oppå jorden i blomsterkrukker. Et godt tips er å ha et stort fat eller en krukke med mange små kaktuser og sukkulenter. Mellom plantene legges sand og fine steiner. Store steiner kan brukes som borddekorasjon, brevvekt eller gulvdekorasjon.

morningtime-lite